Uitbaters geviseerde Elsense cafés roepen op tot kalmte

© Google
| Waff, in de buurt van de Begraafplaats van Elsene

"Als de feiten bewezen worden, zullen we ons burgerlijke partij stellen." Dat zeggen de uitbaters van Waff en El Café, twee Elsense bars die sinds deze week in de belangstelling staan nadat een van hun barmannen beschuldigd werd van verkrachting. De twee cafés roepen op tot kalmte en blijven donderdagavond gesloten naar aanleiding van een betoging.

Om 20 uur op donderdag verzamelen betogers aan de Begraafplaats van Elsene voor een mars als steun aan slachtoffers van seksueel geweld. Via sociale media getuigden tientallen vrouwen over mogelijk misbruik in een aantal horecazaken in de populaire uitgaansbuurt bij studenten.

Eerder deze week werd een barman van Waff beschuldigd van de verkrachting van twee vrouwen. De feiten zouden vorige week donderdag hebben plaatsgevonden. De man zou de twee vrouwen eerst hebben gedrogeerd. Het Brusselse parket voert een onderzoek.

"Wij begrijpen de woede die zo'n gedrag kan veroorzaken, dat gedrag veroordelen wij ook", reageren de uitbaters van beide cafés donderdag. "Wij hebben kennis genomen van de mars voor de slachtoffers en steunen hen volledig."

"Desondanks is het onaanvaardbaar dat ons personeel en onze klanten worden lastig gevallen en beledigd. Dat gaat te ver. Daarom roepen wij op tot kalmte," klinkt het nog bij Waff en El Café. Zij zullen de deuren donderdagavond gesloten houden, "om ons personeel en onze klanten te beschermen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?