| Het appartemensgebouw in kwestie langs de Mettewielaan in Molenbeek.

Lijk in Molenbeek: Man bracht vermoedelijk zelf gezin om

© Belga
30/01/2018

De kinderen die om het leven zijn gekomen bij het gezinsdrama in Dworp zijn vermoedelijk verstikt, terwijl hun moeder vermoedelijk door slagen met een scherp voorwerp om het leven werd gebracht. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de wetsarts en het gerechtelijk lab, aldus het parket Halle-Vilvoorde maandagavond.

"Er zal de komende dagen nog een autopsie en toxicologisch onderzoek gebeuren om de exacte doodsoorzaak te bepalen", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. "Ook de volgorde en tijdstippen van de overlijdens zijn momenteel moeilijk te bepalen."

Molenbeeks lijk

De lichamen van de vrouw en haar twee zoontjes van tien en zes en dochter van acht werden maandag ontdekt toen de lokale politie van de zone Zennevallei (Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw) ter plaatse ging om het gezin te melden dat de ex-man en vader dood was aangetroffen achter een flatgebouw aan de Louis Mettewielaan in Sint-Jans-Molenbeek.

De politie was naar het flatgebouw uitgerukt, omdat er in de ondergrondse garage een wagen in brand stond, en ze trof het lichaam van de man achter het flatgebouw aan. Volgens het Brusselse parket was de man duidelijk van een grote hoogte gevallen en wees een en ander erop dat hij vermoedelijk zelfdoding had gepleegd.

Moord-zelfmoord

Toen de politie Zennevallei maandag vervolgens het stoffelijk overschot van zijn ex-vrouw en drie kinderen aantrof, rees het vermoeden dat de man eerst zijn ex en kinderen had omgebracht en vervolgens een einde had gemaakt aan zijn eigen leven.

Het parket Halle-Vilvoorde vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Die stapte maandagavond af, samen met gerechtelijk lab en de wetsdokter om de omstandigheden van de overlijdens te onderzoeken.

"Er zal ook nog verder onderzoek gebeuren naar het overlijden van de ex-man", zegt het parket. "Dit onderzoek wordt gevoegd aan het moordonderzoek en ook hier zal een autopsie gebeuren."

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Justitie , moord , Zelfmoord , Zennevallei

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni