Man chanteert Brusselse magistraten met fotomanipulatie

© Cosmix / Pixabay

De Brusselse onderzoekrechter heeft een man aangehouden die verschillende feiten van laster en eerroof zou hebben gepleegd ten aanzien van enkele magistraten van het Brusselse gerecht. De man wordt er ook van verdacht een brief te hebben geschreven aan een politiedienst in naam van de Procureur des Konings, Jean-Marc Meilleur.

“Het onderzoek loopt al enkele maanden”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. “Op 30 maart is een verdachte aangehouden voor verschillende feiten van laster. Er hebben zich inmiddels al meerdere mensen als benadeelde persoon verklaard en enkelen hebben zich ook burgerlijke partij gesteld.”

De verdachte zou compromitterende fotomontages hebben gemaakt van onder andere magistraten. Hij zou ook een brief met islamofobe inhoud aan de politie hebben geschreven in naam van de Brusselse Procureur des Konings.

Aangehouden

“Over de inhoud van de brief en andere documenten geeft het parket geen commentaar”, aldus Van Wymersch. “Aanvankelijk liepen er meerdere onderzoeken, omdat het niet duidelijk was wie er verantwoordelijk was. Nu lopen er nog twee gerechtelijke onderzoeken onder leiding van dezelfde onderzoeksrechter.”

De man verscheen reeds voor de raadkamer. Die heeft zijn aanhouding intussen bevestigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?