Onderzoek 'islamofobe' hoofdinspecteur afgerond

politie_bxl-west.jpg
© Politiezone West
| Archiefbeeld

Het onderzoek naar een hoofdinspecteur van de politie Brussel West die op zijn Facebook-pagina een aantal islamvijandige en gewelddadige posts zou geplaatst hebben, is afgerond en de Dienst Individuele Onderzoeken heeft het dossier overgemaakt aan de korpschef, die de nodige maatregelen zal treffen.

Dat meldt de woordvoerder van de politie Brussel West, commissaris Johan Berckmans.

De hoofdinspecteur is verantwoordelijk voor de veiligheid van het openbaar vervoer in de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren en Koekelberg en zou de voorbije jaren verschillende duidelijk islamvijandige en gewelddadige berichten geplaatst hebben.

Zo is er sprake van een collage gebaseerd op een Decathlon-reclame waarin, onder het motto 'Spéciale migration', kogelhulzen afgebeeld staan. Ook is er sinds eind 2016 een gruwelijk filmpje te zien van een aanslag die toont "wat er gebeurt met de vijanden van Israël".

PV geklasseerd

"Er werd onmiddellijk proces-verbaal opgesteld voor discriminatie en overgemaakt aan het Brusselse parket, dat het dossier zonder gevolg klasseerde", zegt commissaris Berckmans. "De Dienst Individuele Onderzoeken van de zone heeft een onderzoek opgestart. Dit onderzoek werd afgerond en overgemaakt aan de korpschef, die de nodige maatregelen zal treffen."

De woordvoerder benadrukt ook nog dat geen enkele vorm van discriminatie en racisme binnen het korps geduld wordt en ook steeds de nodige maatregelen getroffen worden ingeval van grensoverschrijdende uitlatingen en gedragingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?