Man dient klacht in bij comité P voor hardhandig politieoptreden in Marollen

© Instagram _ya.gaga

Kezy M., de jongeman met enkelband die vorige week hardhandig werd aangepakt door de politie voor zijn woning in de Marollen, dient een klacht in tegen de agenten bij het comité P.

Dat schrijft de krant La Dernière Heure maandag na een gesprek met het slachtoffer.

Op zondag 19 maart werd een jongeman in de Kuipersstraat opgepakt, omdat hij volgens de politie de sociale afstand niet respecteerde. Hij zou voor de deur van zijn woning een sigaret hebben staan roken en daarbij in het gezelschap zijn geweest van een paar personen.

Slag in het gezicht

Een patrouille betrapte hem en wilde hem beboeten, maar Kezy M. zou zich vervolgens agressief gedragen hebben waarop de agenten hem hardhandig tegen de grond drukten. Omdat ook buurtbewoners zich begonnen te roeren, vroegen de agenten om versterking. Een legertje van 29 agenten rukte uit via de Sistervatstraat.

Bij de krant La Dernière Heure geeft Kezy M. zijn versie van de feiten. De jonge Brusselaar, wiens straf met enkelband twee dagen na het incident zou aflopen, hekelt het disproportionele geweld van de politie. Volgens hem vroeg de politie zijn identiteitskaart, maar had hij die niet op zak. Daarop verkocht een jonge agent hem een slag in het gezicht.

Negen uitgerukte dreadlocks

"Het is niet omdat ik een strafblad heb dat de politie mij zomaar moet slaan", aldus Kezy M.. Hij staat bij het gerecht gekend voor een negentigtal criminele feiten, volgens hem vooral diefstallen en gevechten. "Ik wilde mijn identiteitskaart niet geven, want had niets misdaan. Toen ik een klap kreeg, wilde ik reageren maar er sprongen vier agenten op mij. Ik spartelde tegen, waarop ze negen dreadlocks uitrukten en me slagen verkochten."

Kezy M. bracht nadien twee nachten door in de gevangenis van Sint-Gillis. Intussen zouden twee andere agenten uit de wijk hun excuses zijn komen aanbieden aan zijn vader.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?