Meer politie in Zuidstation door diefstallenplaag

© PhotoNews
| Reizigers in het Zuidstation hebben steeds vaker last van pickpockets. Een verhoogde politie-aanwezigheid moet daar paal en perk aan stellen.

Op vraag van Binnenlandse Zaken en de burgemeester van Sint-Gillis gaat de politie meer manschappen inzetten in het Zuidstation. De aanleiding is een stijgend aantal diefstallen.

Er loopt vanaf maandagochtend meer politie door de gangen van het Zuidstation. De spoorwegpolitie verhoogt haar waakzaamheid en manschappen op vraag van Binnenlandse Zaken en de burgemeester van Sint-Gillis. Het aantal klachten over diefstallen zou de voorbije maanden flink gestegen zijn.

De politie kan evenwel geen cijfers plakken op het precieze aantal, maar bevestigt aan onze redactie wel dat er meer agenten zullen zijn. De Franstalige commerciƫle zender RTL citeerde eerder dit weekend uit een interne nota. "De vraag komt er na een groot aantal diefstallen, zowel binnen als buiten het station," klinkt het.

Zakkenrollers zijn het vaakst actief in Brussel-Zuid, het belangrijkste internationale treinstation van het land. In 2017 kreeg de politie 1.048 klachten binnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?