Moeder meldt ontvoeringspoging 6-jarige op schaatsbaan Winterpret

© Photonews
| De ijspiste aan het De Brouckèreplein.

Een moeder uit Elsene heeft klacht neergelegd bij de politie. Volgens de vrouw wilden twee mannen haar 6-jarige zoontje kidnappen terwijl hij aan het schaatsen was op de kerstmarkt. Het parket heeft een onderzoek geopend.

Dat vertelt de moeder aan La Capitale en de klacht wordt bevestigd door de Brusselse politie. “Wij zijn op de hoogte gebracht van het gegeven en er is een onderzoek gestart onder verantwoordelijkheid van het parket”, zegt woordvoerder Olivier Slosse van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene aan BRUZZ.

Volgens de moeder zou haar zoontje tijdens het schaatsen bij de hand zijn genomen door een jongeman van ongeveer 20 jaar oud, zo zegt zij in La Capitale. Die man zou het kind hebben opgetild om hem over de reling door te geven aan iemand anders. Toen zijn oudere zusje van 10 luid begon te wenen en aan de mannen begon te trekken, viel het kind uiteindelijk op de grond en konden ze terug naar hun moeder schaatsen.

De politie geeft zelf geen commentaar over de inhoud van dit verhaal. Ook het parket geeft nog geen verdere informatie. “Er loopt een vooronderzoek om de precieze omstandigheden te kennen”, aldus parketwoordvoerder Denis Goeman aan BRUZZ.

In oktober waren er in Brussel al verschillende geruchten van vermeende ontvoeringen aan schoolpoorten. De meerderheid bleek daarvan niet waar. De klacht wordt in deze zaak wel ernstig genomen en de politie heeft de uitbaters van de schaatsbaan verwittigd om waakzaam te zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?