Politie Montgomery stelt gerust na verschillende 'pogingen tot kinderontvoering'

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Brusselse politie.

Verschillende meldingen over kinderontvoeringen zorgden afgelopen maand voor paniek bij een groot aantal Brusselaars. De politie van Montgomery maant aan kalmte te bewaren, dat weet BX1. "We hebben grondig onderzoek gevoerd en er is geen bewijs om deze ontvoeringspogingen te bevestigen."

De afgelopen weken zijn er verschillende pogingen tot kinderontvoering gemeld, waaronder één bij een park in Neder-over-Heembeek op 14 oktober, een andere bij een school in Schaarbeek op 10 oktober en een laatste poging op 4 oktober in Sint-Pieters-Woluwe.

De politiezone van Montgomery probeerde woensdag de buurtbewoners gerust te stellen: "Op dit moment is er niets dat deze ontvoeringspogingen bevestigt,” laat de politiezone van Montgomery weten.

Er ontstond golf van paniek na de ontvoeringspogingen, die soms zelfs werden gelinkt aan Marc Dutroux' verzoek om een voorwaardelijke invrijheidstelling.

"Op basis van de informatie waarover wij beschikken, geloven wij niet dat kinderen onnodig gealarmeerd of ongerust moeten worden", klinkt het nog bij de politiezone.”Wel blijft het belangrijk om kinderen uit te leggen hoe ze moeten reageren op vreemdelingen die hen aanspreken of iets voorstellen.”

Update: de politiezone heeft een inspectrice aangesteld die in contact staat met de verschillende scholen in de zone. De schooldirecties krijgen ook richtlijnen over hoe ze in dergelijke gevallen moeten communiceren om paniekreacties te vermijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?