Muizenplaag in Brusselse gerechtsgebouwen nog niet opgelost

© Gaby Van den Bossche via Twitter
| Muizen in de Brusselse gerechtsgebouwen.

Al sinds november kampen Brusselse gerechtsgebouwen met een muizenplaag. "Daar is zo goed als niets aan gedaan', zegt de voorzitter van de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank nu. "De griffiers moeten de muizenkeutels hier nog dagelijks opkuisen."

Midden november vorig jaar plaatste Gaby Van den Bossche, de voorzitter van de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank in Brussel, enkele opvallende foto's op Twitter van muizen in de Brusselse gerechtsgebouwen. De foto's werden toen genomen in het Portalisgebouw, maar de muizenplaag zou zich niet alleen tot dat gebouw beperken.

"Er is zo goed als niets aan gedaan", zegt Van den Bossche twee maanden later. "In het gebouw van de arbeidsrechtbank werd wel iets ondernomen, maar hier moeten griffiers nog dagelijks muizenkeutels opkuisen."

'Wel actie ondernomen'

Verschillende gebouwen in de buurt van het Poelaertplein zouden vandaag nog steeds met muizen te maken hebben, maar dat er niets gedaan werd, ontkent de FOD Justitie. "Het probleem is dat er in Brussel veel gerechtsgebouwen zijn met elk hun eigen problemen", zegt Edward Landtsheere, woordvoerder van de FOD Justitie.

"Voor sommige gebouwen loopt er al een contract met een verdelgingsfirma. Daar werd actie ondernomen", aldus Landtsheere. "Maar voor sommige gebouwen is er nog geen contract en als overheid kan je nu eenmaal niet zomaar doen wat je wil. Voor de gebouwen waar nog geen verdelgingsfirma is aangeduid, is de aanbestedingsprocedure wel opgestart."

Om welke gebouwen het precies gaat, is nog niet helemaal duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?