| Melikan Kucam werkt als boekhouder bij het OCMW van Ganshoren

N-VA schorst Kucam voor vermeende handel in humanitaire visa

TD
© Belga
16/01/2019

Het dagelijks bestuur van de N-VA heeft dinsdagavond besloten het Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam bij hoogdringendheid te schorsen in zijn functies. Kucam werd opgepakt in een onderzoek naar fraude bij humanitaire visa. De man zou hoge bedragen gevraagd hebben in ruil voor dergelijke visa. Kucam werkt ook als boekhouder bij het OCMW van Ganshoren, maar dat is geen politieke functie.

De partij zegt de afloop van het onderzoek af te wachten en benadrukt achter de reddingsoperatie van de Syrische christenen te staan.

"Gezien de aard van de zware aantijgingen tegen Melikan Kucam heeft het dagelijks bestuur van de N-VA - mede op vraag van de afdeling Mechelen - besloten om hem bij hoogdringendheid te schorsen in zijn functies. Het misbruik maken van mensen in nood is verwerpelijk en walgelijk, daar zijn geen andere woorden voor."

"Intussen wachten we de afloop van het onderzoek af. Als partij blijven wij achter de broodnodige en legitieme reddingsoperatie van de Syrische christenen staan, die in het leven bedreigd werden door de terroristen van IS," luidt het in een mededeling.

Melikan Kucam werkt ook als boekhouder bij het OCMW van Ganshoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren, Justitie, N-VA, melikan kucam

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni