Nemmouche zal proces aanslag Joods Museum wellicht niet bijwonen

© Ivan Put
| Gedenkplaat aanslag Joods Museum

De advocaat van hoofdbeschuldigde Mehdi Nemmouche is donderdag kwaad vertrokken na de inleidende zitting van het proces over de aanslag op het Joods Museum in 2014. Hij klaagt dat zijn getuigen werden geweigerd. Hij gaf aan dat Nemmouche het proces wellicht niet zal bijwonen.

"Ik wilde 130 getuigen laten oproepen, van wie 50 speurders die op het dossier hebben gewerkt. Die zijn allemaal geweigerd", foeterde advocaat Sébastien Courtoy, die ook zijn verzoek om 15 dagen uitstel geweigerd zag.

"Het is nu al erg duidelijk in welke richting dit proces gaat. Er rest ons enkel nog de jury. Daar stellen we nu al onze hoop op", klonk het. Courtoy wilde onder meer een politieman laten verhoren die hij ervan verdenkt een foto van de schutter in het museum te hebben getrukeerd.

"Dat is geweigerd. Ik stel vast dat het gerecht zijn eigen speurders niet wil horen", aldus de advocaat. Nemmouche had ook gevraagd om zijn familie niet op de getuigenlijst te zetten. Hij wilde in het bijzonder niet dat zijn grootmoeder zou moeten getuigen.

Op de lijst staan toch familieleden. De verdediging wilde ook een directeur van de Israëlische inlichtingendienst ondervragen. Ook dat zal niet gebeuren. Die vraag paste in een theorie dat het vermoorde koppel uit Israël werkte voor de Mossad. "Daar is absoluut geen sprake van", reageerde de advocaat van de nabestaanden van het koppel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?