Nieuw onderzoek naar Joëlle Milquet: 'Beschuldiging is vals'

© PhotoNews
| Joëlle Milquet (CDH).

Er loopt bij het parket van Brussel sinds het eerste trimester van 2018 een gerechtelijk informatieonderzoek betreffende Joëlle Milquet. Dit onderzoek is gericht op feiten die worden gekwalificeerd als "verbale of schriftelijke bedreigingen met bevel, intimidatie en gebruik voor criminele doeleinden van informatie verkregen in het kader van toegang tot een onderzoeksdossier", verduidelijkt het parket. Volgens haar advocaat zijn de beschuldiging vals.

Het parket van Brussel bevestigde donderdagavond een bericht van Le Vif/L'Express.

Dit nieuwe onderzoek houdt volgens de krant verband met het nog steeds lopende onderzoek bij het parket-generaal van Brussel tegen Joëlle Milquet. Ter herinnering: de gewezen voorzitster van CDH wordt ervan verdacht in 2014 kabinetmedewerkers te hebben aangetrokken, toen ze minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier was, die in werkelijkheid aan haar verkiezingscampagne waren toegewezen.

In 2015 werd ze in verdenking gesteld en gedwongen ontslag te nemen als minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap. Joëlle Milquet wordt nu verdacht van het beïnvloeden van getuigen. Ze zou naar verluidt druk hebben uitgeoefend op verschillende van haar ex-medewerkers die door justitie zijn gehoord in het kader van het onderzoek van het parket-generaal. Het onderzoek lijkt naar het einde van 2019 echt te zijn begonnen met het verhoor van meerdere personen, aldus nog Le Vif/L'Express.

Volgens haar advocaat Adrien Masset was Joëlle Milquet niet op de hoogte van het bestaan van het onderzoek, en kon ze zich nog niet verdedigen. Hij benadrukt dat zijn cliënt elk crimineel of illegaal gedrag ontkent. "Ze voelt zich in dit dossier eerder zelf het slachtoffer, en zeker niet de schuldige", aldus Masset, die benadrukt dat Milquet steeds de rechtmatigheid van de taken van haar medewerkers heeft verdedigd en aangetoond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?