— Brussel kiest

Kamer

Joëlle Milquet zal CDH-Kamerlijst niet trekken

© PhotoNews
| Joëlle Milquet (CDH)
Updated: 29-03-2019 - 06:49

Joëlle Milquet zal de Kamerlijst dan toch niet trekken voor CDH. Dat schrijft RTBF. Naar eigen zeggen verkiest ze een functie waarin ze met slachtofferrechten aan de slag gaat. Die functie werd haar voorgesteld door de voorzitter van de Europese Commissie. 

Het lijsttrekkersschap van Milquet werd eind februari aangekondigd. De Kamerlijst trekken was volgens haar geen gemakkelijke beslissing. En die beslissing trekt de Brusselse politica nu in. Tot 2016 was Milquet Franse Gemeenschapsminister van Onderwijs en Cultuur.

Ze nam ontslag nadat er een onderzoek naar belangenvermenging werd geopend, omdat ze kabinetsmedewerkers zou hebben ingezet tijdens een verkiezingscampagne. Dat heeft Milquet altijd ontkend, maar het onderzoek loopt nog. 

Dallemagne

Kamerlid Georges Dallemagne, die aanvankelijk de lijst zou duwen, neemt de eerste plaats van Milquet in. De in Congo geboren Dallemagne was 25 jaar geleden een enorm stemmenkanon voor de CDH. Hij was onder meer adjunct-directeur van Artsen zonder Grenzen.

Eerder schreef BRUZZ dat zeker vijf CDH-sterkhouders ervoor gekozen hebben om niet op de lijst te staan voor het Brussels Parlement

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?