— Brussel kiest

Kamer

Joëlle Milquet trekt Kamerlijst voor CDH

© BX1
| Joëlle Milquet (CDH) keert terug naar de actieve politiek.
Updated: 22-02-2019 - 11:12

De Brusselse politica Joëlle Milquet keert terug naar de actieve politiek en trekt de Kamerlijst voor de Franstalige christendemocraten. Burgemeester van Ganshoren Pierre Kompany wordt de nummer twee.

Milquet paste voor een plaatsje op de Brusselse lijst van CDH-CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar maakt nu haar rentree in de nationale politiek. Ze gaat de Kamerlijst trekken voor haar partij, waarvan ze ooit partijvoorzitter was. Dat schrijven de kranten La Libre en L'Echo. Pierre Kompany, de burgemeester van Ganshoren, staat op plaats twee. 

Eerder was al bekend geraakt dat Brussels minister voor leefmilieu Céline Fremault de gewestlijst zou trekken, gevolgd door Philippe Malherbe, een oud-presentator op de Franstalige commerciële zender RTL. Schepen in Koekelberg Veronique Lefranc vervolledigt de top drie. 

Christophe De Beukelaer, schepen van onder meer Mobiliteit in Sint-Pieters-Woluwe krijgt de vierde plaats op de CDH-lijst voor het Brussels Parlement. Fastfoodondernemer Rachid Azaoum staat op de vijfde plaats. Julien Milquet, schepen in Anderlecht en een neef van de Kamerlijsttrekster, neemt de achtste plaats in. 

Voormalig eerste schepen in Molenbeek en Brussels parlementslid Ahmed El Khannouss krijgt de negende plaats op de Brusselse lijst, Ann Gilles-Goris krijgt de tiende plaats. Kamerlid Georges Dallemagne zal de Brusselse lijst duwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?