— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

CDH-politica Julie de Groote stopt met politiek

© Objectif XL
| Lijsttrekker Geoffroy Kensier met lijstduwer Julie de Groote (rechts) tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De Groote raakte verkozen maar stopt ook als gemeenteraadslid.

De CDH-politica Julie de Groote stopt met politiek. Het Brussels parlementslid zal niet opkomen tijdens de verkiezingen en stopt ook met de lokale politiek.

De Groote (54) kondigde haar politiek pensioen aan op de lokale zender BX1. "Ik heb gezegd dat ik vond dat er vernieuwing moest komen," zei ze. "Ik ben voor de decumul. Op een gegeven moment moet je dan ook consequent zijn."

De Groote is Brussels parlementslid voor CDH en zit de Franstalige Brusselse assemblee voor. Ze is ook actief in de gemeentepolitiek in Elsene. Tussen 2001 en 2006 was ze er schepen. Ze kondigde ook aan dat ze tijdens de zomer stopt als gemeenteraadslid in haar gemeente.

"Mijn tijd in de actieve politiek is voorbij, maar ik hoop mijn engagement verder te zetten in het middenveld," zegt ze. "Er bestaat een zekere arrogantie in de politiek dat dat de enige manier is om echt dingen te veranderen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?