Ondanks versoepeling blijven hulpverleners snelheidsboetes ontvangen

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Brusselse brandweer.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) verklaarde op 15 mei dat hulpverleners uiteindelijk toch sneller dan 20 km per uur mogen rijden in het Brussels woonerf. "Toch belanden nog steeds tachtig à honderd boetes per dag bij ons in de bus," klinkt het bij het Vrij Syndicaat voor Openbaar Ambt (VSOA).

Sinds 11 mei is de Vijfhoek, net als een heleboel straten in verschillende Brusselse gemeenten, ingericht als woonerf. Dat betekent dat zwakke weggebruikers er voorrang hebben en dat er voor alle voertuigen een snelheidsbeperking geldt van 20 kilometer per uur.

In een brief gericht aan de burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) uit de vakbondsgroep VSOA zijn ongenoegen over het feit dat hulpdiensten nog steeds beboet worden als ze de snelheidsbeperkingen overtreden. "Onvoorstelbaar dat er niet aan ons werd gedacht," klinkt het.

"Hoewel burgemeester Close op 15 mei verklaarde dat er een uitzondering geldt voor de hulpdiensten, krijgt de brandweer nog steeds tachtig à honderd boetes per dag voor het overtreden van deze regels. Het is verbazingwekkend dat er nog steeds geen oplossing gevonden is voor dit probleem," aldus Eric Labourdette van de VSOA.

Bevoegd minister Elke Van den Brandt (Groen) heeft intussen via Belga gereageerd, en benadrukt wat burgemeester Close op 15 mei reeds aankondigde: hulpverleners mogen de snelheidsbeperking overtreden, zolang de omstandigheden het toelaten. Ze zullen hiervoor niet langer in gebreke gesteld worden.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?