| De witte mars voor Mehdi in oktober 2019.

Onderzoek naar dood Mehdi Bouda afgerond

© Chris Verhaeghe
20/08/2020

De Brusselse onderzoeksrechter heeft het onderzoek naar de dood van de 17-jarige Mehdi Bouda afgerond. De jongen kwam exact een jaar geleden om het leven bij een verkeersongeval met een politievoertuig aan het Centraal Station. Het parket zegt dat het dossier binnenkort al voor de raadkamer kan komen.

Kort voor middernacht reed een patrouille de tiener aan ter hoogte van de Ravensteingalerij in het centrum van Brussel. De politiewagen was op weg naar een interventie en schepte de jongen op, die ter plaatse overleed. Volgens de politie was Mehdi Bouda op de vlucht geslagen toen politiemensen zijn identiteit wilden controleren aan de Kunstberg, in het kader van een drugscontrole. De politie-inspecteurs liepen de jongen achterna doorheen de Ravensteingalerij, waarna de tiener werd aangereden door een politiewagen die op weg was voor een andere opdracht. Volgens het gerechtelijk onderzoek reed die politiewagen zonder sirene.

Het Brusselse parket startte onmiddellijk een gerechtelijk onderzoek om de precieze omstandigheden rond de dood van de jongeman te onderzoeken. Dat onderzoek is intussen afgerond. “De onderzoeksrechter heeft het dossier meegedeeld aan het parket met het oog op het nemen van eindvorderingen," zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Het dossier zal binnen korte termijn vastgesteld worden voor de raadkamer.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Mehdi Bouda , mehdi

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni