Onderzoek naar verkrachting Brusselse studente overgenomen door parket Doornik

Standbeeld van Pierre-Théodore Verhaegen (1796-1862), advocaat en stichter van de Université Libre de Bruxelles (ULB) op de Solbosch-campus Standbeeld van Pierre-Théodore Verhaegen (1796-1862), advocaat en stichter van de Université Libre de Bruxelles (ULB) op de Solbosch-campus
© PhotoNews
| Standbeeld van Pierre-Théodore Verhaegen (1796-1862), advocaat en stichter van de Université Libre de Bruxelles (ULB) op de Solbosch-campus.
© PhotoNews
| Standbeeld van Pierre-Théodore Verhaegen (1796-1862), advocaat en stichter van de Université Libre de Bruxelles (ULB) op de Solbosch-campus.

Het onderzoek naar de ontvoering en verkrachting van de studente aan de ULB wordt overgenomen door het parket van Doornik. Dat meldt het Brusselse parket.

Over de reden van de beslissing kan het Brusselse parket geen uitleg geven, maar uit gerechtelijke bron werd vernomen dat de feiten in het arrondissement Doornik zouden hebben plaatsgevonden.

Volgens de studente, die haar verhaal deed op de facebookpagina ULB Confessions, werd ze zaterdagnacht na een doop opgehaald door de bestuurder van een grijze Citroën, die zich voordeed als een Collecto-bestuurder. De man zou haar meegenomen, ontvoerd en verkracht hebben.

"Ik denk dat de bestuurder, die een MIVB-uniform draagt, van Maghrebijnse origine is en met een grijze Citroën rondrijdt, dronken meisjes opzoekt en zich voordoet als een Collecto- of taxibestuurder", klonk het in haar getuigenis.

Het verhaal werd intussen meer dan 2.000 keer gedeeld, terwijl het in de reacties klinkt dat vele vrouwen iets gelijkaardigs is overkomen in de buurt van de ULB. Het Brusselse parket had maandag geen kennis van andere feiten of klachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?