Ook autopsieverslagen slachtoffers Joods Museum op gestolen harde schijf

© Ivan Put
| Gedenkplaat aanslag Joods Museum

Op de harde schijf die op donderdag 3 januari werd gestolen in het Brusselse parketgebouw staan ook de autopsieverslagen van de slachtoffers in het Joods Museum. Dat meldt het parket.

Op de harde schijf staan 15 van de 16 autopsieverslagen van de slachtoffers die omkwamen in het metrostation Maalbeek. Het federaal parket wenst te benadrukken dat het enkel gaat om de uitgeschreven autopsieverslagen en dat de harde schijf geen foto’s of ander beeldmateriaal bevat. Ook stonden er geen autopsierapporten op van de slachtoffers in Zaventem.

Nu is bekend dat er ook autopsieverslagen van de terroristische aanslag op het Joods Museum op de schijf stonden. Het gaat om de verslagen van alle vier de slachtoffers. Volgens het federaal parket heeft de diefstal van deze harde schijf echter geen enkele invloed op het assisenproces, dat vrijdag aan zijn tweede dag toe was.

Het parket deelde de een volledige lijst mee van alle zaken die op de harde schijf stonden:

  • De terroristische aanslag op het Joods Museum van 24 mei 2014
  • De schietpartij in de Driesstraat van 15 maart 2016
  • De terroristische aanslag in het metrostation Maalbeek op 22 maart 2016
  • De terroristische aanslag op twee politieagentes te Charleroi op 6 augustus 2016
  • De agressie op twee politieagenten te Schaarbeek op 5 oktober 2016

Families ingelicht

Volgens het federaal parket heeft de diefstal geen enkele invloed op de nog lopende onderzoeken of andere procedures, de autopsieverslagen werden al gevoegd aan de betrokken dossiers.

"Enkel de identiteiten van de overleden slachtoffers worden vermeld op de harde schijf, niet die van familieleden of andere naasten. Gewonde slachtoffers en hun naasten zijn niet betrokken," zegt het parket nog.

"In de dossiers die ons aanbelangen, hebben we zo snel mogelijk persoonlijk de door de diefstal betrokken slachtoffers ingelicht. We betreuren de moeilijkheden en het bijkomend verdriet die deze feiten veroorzaken voor de slachtoffers."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?