Ook drie Brusselse agenten opgepakt na grootschalig onderzoek naar oplichting

© Photonews

Bij de grootscheepse operatie van het federaal parket tegen een criminele organisatie die zich specialiseerde in oplichtingen, zijn ook drie Brusselse agenten gearresteerd. Dat bevestigt het federaal parket.

Twee agenten maken deel uit van de federale politie, één van de lokale politiezone Brussel-Zuid. Dat schrijven La Capitale en La Dernière Heure en bevestigt het federaal parket aan onze redactie. Eén van de agenten werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst, de andere twee worden nog verhoord.

De aanhoudingen gebeurden in het kader van een grootschalig onderzoek naar oplichting, uitgevoerd door het federaal parket. Het gaat om één van de grootste politie-operaties van de laatste twintig jaar. Er werd een 200-tal huiszoekingen uitgevoerd door meer dan 1.200 politieagenten van de federale en lokale politie in het Brussels Gewest, Vlaams-Brabant en Henegouwen.

Eerder werden ook in Charleroi twee agenten opgepakt. De meeste andere verdachten zouden afkomstig zijn uit het Oost-Europese Roma-milieu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?