Oost-Vlaming verantwoordelijk voor bommelding in Vlaams Parlement

Bommelding Vlaams Parlement
© BRUZZ
| Bommelding in het Vlaams Parlement.
© BRUZZ
| Bommelding in het Vlaams Parlement.
Updated: 09-10-2019 - 11:32

De bommelding bij het Vlaams parlement van dinsdag was niet het werk van een grappenmaker. Het Brussels parket heeft de vermoedelijke dader geïdentificeerd. Wellicht gaat het om een man die in Oost-Vlaanderen woont. Hij is opgepakt en wordt verhoord.

In het Radio 1-programma De Ochtend zei Liesbeth Homans (N-VA) dat de bommelding niet het werk was van een grappenmaker. "Dit was serieus", aldus Homans, die met de procureur afspraken wil maken over wat tot de mogelijkheden hoort. "Het is niet de bedoeling dat we elke week zo'n telefoontje krijgen."

Intussen is er een vermoedelijke dader geïdentificeerd. Het gaat om een man die in Oost-Vlaanderen woont. Het onderzoek naar de feiten wordt dan ook in handen gegeven van het parket Oost-Vlaanderen, zo bevestigde het Brussels parket aan BRUZZ.

Het Oost-Vlaamse parket bevestigt dat er een verdachte gelokaliseerd werd binnen de afdeling Gent. De man is opgepakt en wordt verhoord, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete.

Niets gevonden

Het Vlaams Parlement werd dinsdagnamiddag ontruimd na een telefonische, Engelstalige bommelding. Het gebouw werd weer vrijgegeven, nadat de Brusselse politie het had doorzocht met explosievenhonden, maar niets verdachts had gevonden.

Volgens de diensten van het Parlement was er mogelijk een link met de viering van 40 jaar Koerdisch Instituut die eveneens dinsdagnamiddag zou plaatsvinden in het gebouw. Ook dat evenement werd uiteraard afgelast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?