Operatie tegen Albanese drugsbende legt 770 kg coke bloot

© Photonews
| Bij de operatie werden vijftien huiszoekingen uitgevoerd.

In een onderzoek naar een Albanese drugsbende heeft het Leuvense gerecht 770 kg cocaïne en 600.000 euro aangetroffen. Bij vijftien huiszoekingen in Brussel en Zaventem zijn zeven verdachten opgepakt, van wie er al drie dinsdag onder aanhoudingsbevel zijn geplaatst.

De bende wordt verdacht van productie van cocaïne op grote schaal. Het onderzoek naar de bende ging in het najaar van 2019 van start toen een aantal verdachte aankopen van aceton werden opgemerkt.

Aceton is vrij verkrijgbaar, maar wordt gebruikt bij de aanmaak van verschillende soorten synthetische drugs. Het product kan ook gebruikt worden om cocaïne uit andere materies uit te wassen, een werkwijze die vrij nieuw is in België, maar reeds langer gekend is in het buitenland.

Verstopt achter valse wanden

Maanden intensief speurwerk stelde de Leuvense federale gerechtelijke politie in staat om de hele drugsbende in kaart te brengen en dinsdag vielen een honderdtal agenten van verschillende lokale en federale politiediensten binnen op vijftien adressen, onder meer in Zaventem, Brussel, Jette en Ganshoren.

Bij die huiszoekingen stootte de politie op ongeveer 770 kg cocaïne, 600.000 euro cash geld, 1210 liter aceton en zes vuurwapens. In vier woningen waren valse wanden gebouwd waarin drugs en cash geld verborgen zaten. Ook vijf wagens werden in beslag genomen en vier van die voertuigen waren ook uitgerust met professionele verborgen ruimtes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?