Parket voert onderzoek naar omkoping door Albanese maffia

© Google
| Het hoofdkwartier van de RVA

Een inspectrice van de RVA wordt verdacht van omkoping door de Albanese maffia. Tegen betaling zou de inspectrice de maffia getipt hebben over controles in Anderlecht en Vorst. Het Brusselse parket voert een onderzoek.

Dat schrijft De Morgen. De inspectrice werkt al meer dan twintig jaar voor de RVA en trekt er dagelijks op uit om controles uit te voeren op zwartwerk in Anderlecht en Vorst. Tijdens een concert van Kendji Girac in Vorst moest de inspectrice de veiligheidsagenten aan Vorst Nationaal controleren op zwartwerk, maar die controle blies ze ter plekke af in ruil voor gesigneerde foto's van de artiest, meldt een klokkenluider. Iets gelijkaardigs gebeurde ook tijdens een optreden van Mylène Farmer in Paleis 12.

Begin dit jaar startte het Brusselse parket een onderzoek. De gsm van de verdachte werd afgeluisterd. Daaruit blijkt dat ze verschillende keren handelaars had getipt over geplande controles, in ruil voor geld en andere voordelen. Ze zou ook de Albanese maffia getipt hebben.

Het onderzoek naar de omkoping loopt nog. De verdachte werd geschorst door de RVA.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?