Opgepakte relschoppers na oudejaarsnacht: 'Geen straffeloosheid in Molenbeek'

© Frederik Lamote
| Een brandend voertuig in Molenbeek op oudejaarsnacht.
Updated: 28-02-2019 - 12:47

Het Brussels parket heeft vijf verdachten, waarvan drie minderjarigen, opgepakt naar aanleiding van de rellen tijdens oudejaarsnacht in Sint-Jans-Molenbeek. Twee minderjarigen werden na verhoor vrijgelaten, de andere drie zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Tijdens de rellen vonden in de omgeving van Zwarte Vijvers zware gewelddaden plaats tegen politiemensen en werden beschadigingen aangebracht. Ook werden verschillende handelszaken leeggeroofd. De politie van zone Brussel-West voerde woensdag in dat kader vijf huiszoekingen uit.

De onderzoeksrechter besliste één van hen aan te houden en in verdenking te stellen voor feiten van beschadiging van onroerende goederen, diefstal met braak en beschadiging van roerende goederen met de verzwarende omstandigheid dat de feiten in bende werden gepleegd.

De andere verdachte, ook een man, werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Hij blijft verdachte in het dossier, maar werd niet in verdenking gesteld, noch aangehouden. De derde verdachte, een minderjarige, werd voor de jeugdrechter geleid voor betrokkenheid bij dezelfde feiten. Het parket vroeg de plaatsing in een gesloten instelling, maar de jeugdrechter is hier niet op ingegaan.

'Geen straffeloosheid in Molenbeek'

Volgens burgemeester Catherine Moureaux (PS) zijn de vijf betrokkenen kunnen opgespoord worden na het verzamelen van videobeelden. "Molenbeek laat geen straffeloosheid toe. Het gaat om ernstige en ontoelaatbare feiten. Ik feliciteer de politie met hun werk. Dit bewijst dat er geen straffeloosheid heerst in de gemeente", aldus Moureaux.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?