Opgepakte vrouw verdacht van vier brandstichtingen

© BVR/BRUZZ
| De vlammen werden geblust, maar de politiewagen zal niet meer rijden.
Updated: 10-09-2019 - 16:21

De politie heeft een 47-jarige vrouw opgepakt die verdacht wordt van twee brandstichtingen aan politiewagens in Sint-Gillis. Een van de voertuigen brandde daarbij volledig uit. De vrouw kon onder meer geïdentificeerd worden via camerabeelden. Nu wordt ze ook verdacht van twee branden aan vuilnisbakken. De vrouw is onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Donderdagavond werd een wagen van de Uneus-brigade van de lokale politie in brand gestoken aan het Sint-Gillisvoorplein, vlakbij het commissariaat. De auto brandde volledig uit. Zondagochtend rond 11.00 uur probeerde iemand dan aan de Zuidmarkt in Sint-Gillis een politiewagen in brand te steken. De poging mislukte echter en het voertuig liep geen schade op.

Maandagavond kon de politie een verdachte oppakken voor de twee feiten. Het gaat om een 47-jarige vrouw die onder andere via camerabeelden kon worden geïdentificeerd. Waarom ze de feiten zou hebben gepleegd, is nog niet duidelijk. De onderzoeksrechter heeft de vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting. Ze verschijnt eind deze week voor de raadkamer.

Voorlopig komt de vrouw niet in aanmerking voor de poging tot brandstichting van een militair voertuig afgelopen vrijdag. Toen probeerde iemand op klaarlichte dag een vrachtwagen van ‘Operatie Vigilant Guardian’ in brand te steken vlakbij het Zuidstation in Sint-Gillis, maar een getuige kon voorkomen dat de truck schade opliep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?