Opnieuw betoging voor kleuter Kurtis in Anderlecht

© BRUZZ
| De mars voor kleuter Kurtis in november (archiefbeeld).

Zo’n 50 mensen hebben maandag betoogd aan de Anderlechtse gemeenteschool ‘Petits Goujons’, waar de kleuter Kurtis school loopt. Hij viel in oktober in een vijver tijdens een schooluitstap. De betogers vragen een gerechtelijk onderzoek.

De vierjarige Kurtis was afgelopen oktober bijna verdronken in een vijver van het Kasteel van Gaasbeek, tijdens een schooluitstap. Hij lag een hele tijd in kritieke toestand in het ziekenhuis en verblijft nu in een revalidatiecentrum.

De manifestanten willen duidelijkheid over wat er gebeurd is, want toen Kurtis in het water viel waren er meerdere begeleiders van de school aanwezig. Het gerechtelijk onderzoek is echter geklasseerd, maar de familie van Kurtis vraagt om het dossier opnieuw te openen.

Een delegatie van de betogers is maandagmorgen ontvangen bij het gemeentebestuur van Anderlecht. “Maar het zijn de politie en het gerecht die duidelijkheid moeten scheppen over de omstandigheden van het ongeluk,” benadrukt schepen van Onderwijs Fabrice Cumps (PS).

Ouders mee op uitstap

Ondertussen zijn de schooluitstappen van de ‘Petits Goujons’-school tot nader order opgeschort en zijn er werkgroepen opgericht met de ouders. De huisdokter van de familie van Kurtis, Francis Nde, pleit ervoor om nog verder te gaan en begeleiders een cursus EHBO te laten volgen.

Ouders vroegen ook om voortaan mee te kunnen op schooluitstap. De gemeente bekijkt dat momenteel bij haar schoolbesturen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?