Rijschool rijbewijs rijexamen Brussel

| Een autorijschool in Brussel, ter illustratie.

Opnieuw huiszoekingen en arrestaties in onderzoek naar rijbewijsfraude

© Chris Verhaeghe
01/12/2023

Bij huiszoekingen in rijexamencentra in Brussel en Wallonië zijn vier verdachten opgepakt. Speurders van de federale gerechtelijke politie voerden de arrestaties uit in een onderzoek naar rijbewijsfraude. In oktober werden bij een gelijkaardige actie ook al tien mensen opgepakt.

De Centrale Dienst voor de bestrijding van Corruptie van Brusselse FGP vielen woensdag binnen bij verschillende rijexamencentra en een rijschool. “Deze huiszoekingen waren opnieuw gericht tegen personen die verdacht worden van het vormen van een netwerk dat actief is in corruptie en het afgeven van valse documenten om een rijbewijs te verkrijgen”, meldt het Brusselse parket.

Twee van de vier opgepakte verdachten werden na verhoor de onderzoeksrechter aangehouden. “Ze werden in verdenking gesteld voor omkoping van ambtenaren, vereniging van misdadigers en valsheid in openbare geschrifte”, aldus het parket. ‘Een van de twee verdachten werd ook beschuldigd van witwassen.”

Het is niet de eerste politieactie in het onderzoek naar rijbewijsfraude. Op 10 oktober werden er bij huiszoekingen in Brussel en Vlaanderen tien mensen opgepakt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni