Parket en OCAD onderzoeken dreiging aanslag vanavond in Brussel

© Emmanuel Foulon via Twitter
| Dit is de boodschap die een bezoeker van het Europees Parlement achterliet op een videoscherm.

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar een boodschap die werd achtergelaten op een videoscherm aan het Europees Parlement en waarin gedreigd werd met een aanslag op de Grote Markt.

“Het gaat om een scherm aan een gebouw van het Europees Parlement in de Wiertzstraat”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “Op dat scherm kunnen bezoekers na afloop een boodschap achterlaten. Iemand postte gisteren ‘Bruselas will be attacked tomorrow at 6:00pm in Grand Place by a guy with a neon shirt. – Abulah Hakimi’.”

Het parket werd op de hoogte gebracht en onderzoekt nu de camerabeelden om de persoon te identificeren die de boodschap achterliet. “Ook OCAD, het Orgaan voor de Dreigingsanalyse, evalueert de dreiging. Maar terroristen die een aanslag aankondigen zijn zeldzaam.”

De politie had al extra veiligheidsmaatregelen voorzien in verband met het historisch spektakel de Ommegang die vanavond door het centrum trekt. Maar de politie neemt nog bijkomende veiligheidsmaatregelen, laat een woordvoerder van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?