Parket onderzoekt arrestaties na betoging tegen klassenjustitie

© BRUZZ
| Uiteindelijk werden 245 mensen aangehouden, onder wie 91 minderjarigen.

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar aanleiding van de klacht van verschillende ouders van minderjarigen die op zondag 24 januari werden opgepakt bij de betoging tegen klassenjustitie. Dat gebeurde naar aanleiding van verschillende klachten. De camerabeelden aan het Centraal-Station zullen worden onderzocht.

Eind januari zakten enkele honderden mensen naar de Kunstberg in Brussel om er te betogen tegen klassenjustitie. De organisatie had geen toestemming gekregen, maar de actie werd een tijdlang gedoogd door de politie. Na afloop bleven verschillende groepen rondhangen, waarna de politie ingreep.

In totaal werden 245 mensen opgepakt, waarvan 91 minderjarigen. Achteraf verklaarde een aantal jongeren dat ze mishandeld waren geweest door de politie. Sommige gearresteerden verklaarden helemaal niets met de betoging te maken te hebben, zo blijkt uit getuigenissen die BRUZZ verzamelde. Ouders van betrokken minderjarigen legden klacht neer.

Het Brusselse parket kan vandaag bevestigen dat er inmiddels verschillende klachten werden ontvangen. Het onderzoek naar het mogelijke politiegeweld is lopende. Meer informatie geeft het parket voorlopig niet. Intussen voert de politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene zelf ook een intern onderzoek.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?