Salah Abdeslam (archiefbeeld)

Parket wil Abdeslam voor assisen voor aanslagen Brussel

SDS
02/02/2020

Salah Abdeslam (30) moet als mededader voor de aanslagen in Brussel voor assisen verschijnen. Opmerkelijk, want Abdeslam zat ten tijde van de aanslagen al een paar dagen achter tralies.

Dat schreven een aantal Vlaamse kranten al in augustus 2019, maar is nu bevestigd aan VTM Nieuws. Het parket wil naast Abdeslam nog zeven andere verdachten voor assisen zien.

Verder wil het parket ook Oussama Atar voor assisen. Hij wordt beschouwd als de leider van de terreurcel. Mogelijk kwam hij om het leven in Syrië, maar hij is nog niet officieel dood verklaard. De andere zes zijn Mohamed Abrini, Sofien Ayari, Osama Krayem, Ali El Haddad Asufi, Bilal El Makhoukhi en Hervé Bayingana Muhirwa.

Voor Smail en Ibrahim Farisi eist het parket een verwijzing naar de correctionele rechtbank. Zij zouden een appartement in Etterbeek ter beschikking van de terreurcel hebben gesteld. Ze riskeren daarvoor tot vijf jaar cel.

Abdeslam wordt in de vordering van het federale parket beschuldigd van terroristische moord, poging tot terroristische moord en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Aanslagen Brussel 2016 , Salah Abdeslam , aanslagen 22 maart 2016 , aanslagen Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni