Parket wil influencer voor hof van assisen brengen voor moord op baby

© Belgaimage
| Een advocaat op het mozaïek van het justitiepaleis. (archiefbeeld)

De influencer die zich eerder deze week voor de correctionele rechtbank van Brussel moest verantwoorden voor tientallen feiten van oplichting, riskeert nu ook voor het hof van assisen te moeten verschijnen voor moord. Het openbaar ministerie wil haar daar laten terechtstaan voor de dood van haar baby, die in 2019 in kritieke toestand werd aangetroffen in het Hotel De France in Sint-Gillis.

In de nacht van 18 op 19 februari 2019 werd de politie opgeroepen naar het Hotel De France in Sint-Gillis, vlakbij het Brusselse zuidstation. Bij aankomst troffen de politiemensen een baby van amper twee maanden oud aan, die niet meer ademde. Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar het enkele dagen later overleed.

De moeder van het kind werd opgepakt, maar werd na verhoor vrijgelaten. Ze verklaarde dat ze de baby even alleen had gelaten met haar 3-jarige dochter om te douchen. Volgens de vrouw zou het zusje per ongeluk op de baby zijn gaan liggen, waarna het verstikte.

Het onderzoek naar de dood van de baby is intussen afgerond. De zaak komt begin november voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling, waar het parket de doorverwijzing zal vragen naar het hof van assisen voor moord. Volgens het gerecht bracht de vrouw haar eigen baby om het leven.

Influencer

Na de dood van haar kind pikte de vrouw afkomstig uit Vilvoorde haar leven als influencer opnieuw op. Begin deze week bleek dat ze zich de afgelopen jaren vooral bezighield met het oplichten van haar volgers. Zo aanvaardde ze tientallen bestellingen voor goederen die konden worden aangekocht met fikse kortingen, maar leverde ze die nooit.

Daarnaast kocht ze ook verschillende tweedehandse smartphones, waarbij ze telkens een vals bewijs van overschrijving liet zien aan de slachtoffers, die nooit het geld op hun rekening zagen gestort. Momenteel vertoeft ze in Frankrijk, waar ze recent werd opgepakt in een nieuwe oplichtingszaak van 35.000 euro, waarbij een beroemde rapper betrokken is.

Het vonnis in die zaak valt op 3 november. Het parket van Halle-Vilvoorde eiste alvast 3 jaar cel tegen de vrouw.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?