| Voor de kamer van inbeschuldigingstelling zal het parket dus opnieuw vragen om acht verdachten naar het hof van assisen door te verwijzen, en twee andere naar de correctionele rechtbank.

Parket wil twee verdachten betrokken bij aanslagen naar correctionele rechtbank verwijzen

© Belga
04/04/2021

Het federaal parket houdt vast aan zijn oorspronkelijke requisitoir voor de doorverwijzing van de verdachten van de aanslagen in Brussel. Dat bevestigt woordvoerder Eric Van der Sypt, na berichten hierover van de krant La Dernière Heure. Voor de kamer van inbeschuldigingstelling zal het parket dus opnieuw vragen om acht verdachten naar het hof van assisen door te verwijzen, en twee andere naar de correctionele rechtbank.

In januari volgde de raadkamer in Brussel het parket niet. De raadkamer besliste om alle tien verdachten waarvoor het parket een proces wou voor dezelfde rechtbank te brengen, het hof van assisen. De twee verdachten die het parket voor de correctionele rechtbank wil brengen, zijn Smail en Ibrahim Farisi, voor deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.

"Er is een groot verschil tussen een correctionele zaak en een proces voor assisen. De correctionele rechtbank zou zich enkel buigen over de zaken van Smail en Ibrahim Farisi, die slechts een klein deel uitmaken van het dossier van de aanslagen. Die zaken hebben niet dezelfde draagwijdte als de rest", zegt Van der Sypt, die ontkent dat het om een praktische of organisatorische kwestie gaat.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni