Politie Brussel Noord rolt zestien plantages met ruim 7.800 cannabisplanten op

© Chris Verhaeghe

De lokale politie van de zone Brussel Noord heeft de voorbije maanden bij achtentwintig huiszoekingen zestien cannabisplantages opgerold, goed voor samengeteld 7.834 planten. Daarbij kon de politie ook 79.800 euro, zeven wagens, en 31 kilo marihuana in beslag nemen. Veertien verdachten werden opgepakt, van wie er tien onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

Het onderzoek naar de drugsbende begon toen de recherche van de politie Brussel Noord op 24 juni een huiszoeking uitvoerde in Schaarbeek, in het kader van een onderzoek naar een reeks diefstallen. Bij die huiszoekingen stootten de agenten op 3 kilo marihuana en 5.000 euro cash. Daarop werd een ander onderzoek geopend en dat leidde op 26 juni al tot de ontdekking van een eerste cannabisplantage van 600 planten in Watermaal-Bosvoorde. Een dag later legden de speurders een tweede plantage, van 550 planten, bloot in Kraainem.

In de weken die daarop volgden bracht de recherche van de zone Noord de hele organisatie in kaart, en voerde ze nog een resem huiszoekingen uit in de Brusselse regio en in de provincie Luik. Afgelopen maandag vielen speurders dan binnen op een tiental adressen om een definitief einde te stellen aan de activiteiten van de drugsbende.

"In totaal werden bij achtentwintig huiszoekingen zestien plantages blootgelegd, voor een totaal van 7.834 planten", zegt het Brusselse parket. "Het onderzoek liet ook toe 79.800 euro, zeven wagens, en 31 kilo marihuana in beslag te nemen. Bij de achtentwintig huiszoekingen werden ook verschillende verdachten opgepakt. Tien van hen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, vier anderen zijn uitgewezen naar Albanië."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?