Politie drijft controles aan Hallepoort op na drie moordpogingen

© BVR - BRUZZ
| Meer blauw op het straat om de kleine criminaliteit aan te pakken.

De politie zal meer patrouilleren in de omgeving van de Hallepoort. Daar neemt de kleine criminaliteit zienderogen toe, maar de voorbije drie maanden waren er ook drie moordpogingen in de wijk. Buurtbewoners klagen het onveiligheidsgevoel aan.

Bewoners en caféuitbaters in de omgeving van de Hallepoort klagen al een tijdje over de toename van de kleine criminaliteit. Zo duiken er steeds vaker drugdealers op in het park aan de Hallepoort of worden meer cafégangers lastig gevallen.

Maandagnamiddag werd een gewonde man aangetroffen in het Hallepoortpark, het parket opende een onderzoek naar poging tot doodslag. Volgens zijn familie werd het slachtoffer gedrogeerd en aangevallen. Hij werd afgevoerd met verwondingen aan hoofd en hals.

Het is al het derde incident van die aard op drie maanden tijd. Vorig week werd de uitbater van café Le Dôme neergestoken. In april werd een andere man neergestoken vlakbij het park. Hij hield zich nadien schuil in café Jester.

Voor de gemeentebesturen van Sint-Gillis en Brussel-Stad, maar ook voor Brussel Leefmilieu als uitbater van het Hallepoortpark is de maat vol. "We hebben beslist om de krachten van onze gemeentes en de twee politiezones te bundelen om de kleine criminaliteit in de omgeving aan te pakken", zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS) aan La Capitale.

De politie zal meer patrouilleren in de wijk en gevoelig vaker te zien zijn in het straatbeeld. Daarvoor zullen de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene en de zone Brussel-Zuid de handen in elkaar slaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?