Politie neemt 1.300 pakjes valse sigaretten in beslag

© Belga
16/07/2018

De anti-criminaliteitsbrigade van de politiezone Brussel Zuid heeft op zondag 15 juli 1.341 pakjes valse sigaretten in beslag genomen in de buurt van de markt van het Slachthuis van Anderlecht. De politie hield op drie verschillende tijdstippen drie keer dezelfde verdacht, de 31-jarige A.H. aan. Even veel keer was de verdachte in het bezit van pakjes valse sigaretten. Hij werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Om 9.30 uur werd een verkoper van valse sigaretten een eerste keer aangehouden door de anti-criminaliteitsbrigade van de politiezone Brussel Zuid. De verdachte was in het bezit van 400 pakjes valse sigaretten van de merken Président en Marlboro. De man werd nadien vrijgelaten.

Enkele uren later, om 12.20 uur merkte een politiepatrouille dezelfde man op en opnieuw bevond hij zich in de omgeving van het Slachthuis van Anderlecht. Toen de verdachte de agenten opmerkte, sloeg hij op de vlucht en liet hij daarbij een caddy en een plastic zak achter. Daarin werden opnieuw meerdere pakjes valse sigaretten aangetroffen.

Dezelfde patrouille herkende om 13.13 uur opnieuw A.H. met opnieuw een plastic zak in de hand. De verdachte sloeg een tweede keer op de vlucht en stapte in een bus. De inspecteurs blokkeerden de bus en konden zo de man opnieuw aanhouden. In zijn plastic zak trof de politie opnieuw vijf fardes valse sigaretten aan. In totaal nam de politie 1.341 pakjes, goed voor 28.820 sigaretten in beslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Justitie , politie , abbatoir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni