Politie rolt dievenbende op die gestolen spullen verkocht op Vossenplein

© G.R.
| De rommelmarkt op het Vossenplein (archiefbeeld)

Vrijdag is een dievenbende opgerold die gestolen spullen eerder op de vlooienmarkt op het Vossenplein verkocht. Het criminele netwerk zou minstens tien inbraken hebben gepleegd in woningen in Sint-Gillis.

De federale gerechtelijke politie rolde vrijdag een netwerk van criminelen op dat een reeks inbraken pleegde in woningen in Sint-Gillis, om de buit vervolgens op de vlooienmarkt te verkopen - toen die nog open was. Dat schrijft La Dernière Heure zaterdag.

Toen de politie tot actie overging, na een lang onderzoek waarbij de verdachten onder meer werden afgeluisterd, en het tot arrestaties kwam, troffen de agenten een ware 'grot van Alibaba' aan. Onder meer bronzen beelden, postzegels en laptops werden in beslag genomen.

In voorhechtenis

De politie heeft in totaal weet van een tiental inbraken in Sint-Gillis, maar volgens een hooggeplaatste politiebron in La Dernière Heure ligt het werkelijke aantal een pak hoger.

De verdachten zijn momenteel in voorhechtenis geplaatst in de gevangenis van Sint-Gillis. Binnen een tweetal weken moeten ze voor de rechtbank van eerste aanleg verschijnen. Verschillende verdachten zouden niet over de juiste verblijfsvergunningen beschikken.

De verkopers van de markt op het Vossenplein hebben intussen al maanden geen toelating gekregen om te heropenen.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?