Navo-hoofdkwartier Evere in 2004
© PhotoNews

Proces aanslagen 22 maart op NAVO-site Evere

JC
© BRUZZ
12/07/2019

Het proces van de aanslagen op 22 maart zal doorgaan op de voormalige Navo-site in Evere. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bekend gemaakt op z'n website. Om praktische redenen kan dat proces niet doorgaan in het justitiepaleis.

Geens had de voormalige Navo-site zelf voorgesteld op de recentste ministerraad en is er ook goedgekeurd. Er werden verschillende opties onderzocht, maar de site in Evere genoot de voorkeur, vooral omdat ze erg bereikbaar is en makkelijk te beveiligen is.

De minister verklaarde de keuze voor de verhuis in een persbericht. "We doen er alles aan om de daders van deze vreselijke aanslagen te berechten. Dat moet in de beste omstandigheden gebeuren die mogelijk zijn. De slachtoffers verdienen een proces dat zo ordentelijk mogelijk kan verlopen.”

Het onderzoek naar de aanslagen duurde drie jaar en drie maanden, en werd in juni afgerond. Momenteel wordt het proces voorbereid door de federale procureurs. De start van het proces is voorzien in de loop van volgend jaar. Wanneer precies wordt in het najaar bekend gemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Justitie, proces aanslagen, aanslagen Brussel, NAVO

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie