Proces-Van Eyken: 'Hor kon wel van buitenaf geopend worden'

© PHOTONEWS
| Christian Van Eyken.

"Het was mogelijk om het vliegenraam van buitenaf te openen," heeft een architect woensdag gezegd voor het hof van beroep van Brussel. Hij werd als technisch consultant gehoord op het proces van ex-volksvertegenwoordiger Christian Van Eyken en Sylvia B., die verdacht worden van de moord op Marc Dellea. In het vonnis van september 2019 had de rechtbank nog gesteld dat dat onmogelijk was.

Deze expert werd in eerste aanleg niet verhoord. Hij werd door de verdediging opgeroepen om een antwoord te geven op de vraag of iemand het appartement van het slachtoffer had kunnen binnendringen via het raam van de woonkamer, dat openstond maar waar een vliegenraam in zat.

In haar vonnis van september 2019 stelde de rechtbank dat het onmogelijk was dat iemand langs het raam van de woonkamer bij Marc Dellea was binnengedrongen via de spleet van het vliegenraam. Voor meesters Uyttendaele, Kennes en Preumont steunde deze conclusie nergens op. Dus lieten ze een architect als deskundige getuigen. Met het vliegenraam in handen legde hij uit dat het raam zowel van binnenuit als van buitenaf kon worden verwijderd.

Christian Van Eyken en Sylvia B. brachten de avond van 6 juli 2014 in het appartement van Marc Dellea in Laken door, waar ook Sylvia B. gedomicilieerd was. Dellea kwam rond 23 uur thuis. Volgens de bewakingscamera verlieten Van Eyken en Sylvia het appartement rond 2 uur 's nachts. Op de beelden van na dat tijdstip is niemand te zien die het appartement binnen- of buitenging, totdat Della levenloos teruggevonden werd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?