Mohamed Abrini

Raadkamer verlengt voorlopige hechtenis Abrini en Krayem

© Belga
12/10/2018

In het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart 2016 heeft de Brusselse raadkamer donderdag de voorlopige hechtenis van Mohamed Abrini en Osama Krayem met twee maanden verlengd. Dat meldt het federaal parket. Als zij in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer, moeten ze binnen de 15 dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen.

8_hoofdrolspelers_22_3_osama_krayem.jpg

Osama Krayem

Mohamed Abrini (32) werd op 8 april 2016 opgepakt in Anderlecht, een tweetal weken na de aanslagen van 22 maart in Brussels Airport en Brussel, maar werd al gezocht sinds de aanslagen in Parijs op 13 november. Dat kwam onder meer omdat hij twee dagen voor de aanslagen samen met Salah Abdeslam werd gefilmd in een tankstation op de snelweg naar Parijs. Abrini bekende dat hij de ‘man met het hoedje’ is, die gefilmd werd op bewakingsbeelden van Brussels Airport kort voor zijn twee mededaders zich opbliezen.

De Syrische Zweed Osama Krayem (24) werd ook op 8 april opgepakt. Hij werd gefilmd in metrostation Pétillon kort voor de aanslag in het metrostation Maalbeek, toen hij vluchtig enkele woorden wisselde met Khalid El Bakraoui. Krayem, die ook bekendstond onder de valse Syrische identiteit ‘Naïm Al Hamed’, had zich ook in de metro moeten opblazen, maar krabbelde terug en goot zijn lading TATP in het toilet van de flat in Etterbeek waar hij zich met Khalid El Bakraoui had schuilgehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Justitie, Mohamed Abrini, Ossama Krayem, aanslagen Brussel, aanslagen Parijs, Khalid El Bakraoui

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni