| De Brusselse politie sloot dinsdagochtend de Visitandinenstraat in de Marollenwijk af, vlakbij het cultureel centrum De Brigittinen. In maart van vorig jaar kwam daar een man om het leven bij een vermoedelijke afrekening in het drugsmilieu.

Reconstructie in onderzoek naar dodelijke foltering in Brusselse Marollenwijk

© Chris Verhaeghe
20/06/2023

Het Brusselse gerecht heeft dinsdagochtend een reconstructie gehouden in het onderzoek naar de foltering en de dood van een jongeman. Het slachtoffer werd onder andere bewerkt met een heet strijkijzer voor hij aan zijn verwondingen overleed.

De Brusselse politie sloot dinsdagochtend de Visitandinenstraat in de Marollenwijk af, vlakbij het cultureel centrum De Brigittinen. In maart van vorig jaar kwam daar een man om het leven bij een vermoedelijke afrekening in het drugsmilieu.

Volgens bronnen dicht bij het onderzoek werd het slachtoffer ontvoerd en gefolterd, om uiteindelijk te sterven aan de gevolgen van de folterpraktijken. Zo zouden de daders onder meer zijn genitaliën hebben bewerkt met een heet strijkijzer.

De aanleiding van de afrekening zou drugsgerelateerd zijn. De jongeman zou betaald zijn geweest om een lading drugs te bewaken, die vervolgens verdween. In de loop van het onderzoek werden verdachten opgepakt. “Momenteel zitten er nog drie verdachten vast”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Twee van hen zijn minderjarigen.”

Over het verloop van de reconstructie geeft het parket geen commentaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni