Restaurant in Elsene naar rechter over terras: 'Met kleiner terras moet de zaak dicht'

© PhotoNews
| Gulden Vlies winkelgalerij.

Alain Gagnaire, uitbater van een restaurant in de Gulden-Vliesgalerij in Elsene, mag zijn terras niet uitbreiden, en moet zelfs aan ruimte inboeten. De man ziet er een 'gerichte aanval' in door de eigenaars van de galerij.

In de Gulden-Vliesgalerij, op de gelijknamige Elsense laan, bevindt zich wellicht het enige Brusselse restaurant dat qua terras aan ruimte moet inboeten sinds de heropening van de horecazaken op 8 juni. Restaurant Couleur Café heeft al 22 tafels moeten verwijderen, en dreigt maandag zelfs zijn hele terras te moeten sluiten.

De uitbater van de zaak, Alain Gagnaire, beschuldigt de eigenaars van de galerij - een Engels pensioenfonds - ervan gericht zijn restaurant te willen saboteren omwille van zijn positie als woordvoerder van de handelszaken in de galerij, maar ook omwille van zijn 'te grote mond', zegt hij zelf in La Libre.

Afspraak bij de rechter

"De managers van de galerij willen mij muilkorven door mij te verplichten enkel tafels langs de muur van de galerij te plaatsen, omdat dat zogezegd de enige manier is om voldoende plaats te garanderen. Dat klopt niet, de social distance kan ook behouden worden als ik mijn terras wat uitbreid. Als het zo blijft, moet ik binnen de kortste keren mijn zaak sluiten," zegt hij.

"Op maandag 8 juni, toen de cafés opnieuw mochten openen, was mijn eerste klant een deurwaarder, die samen met de manager kwam vaststellen dat mijn terras een bedreiging vormde voor de veiligheid," aldus Gagnaire. Een dag later kreeg ik een waarschuwing in de bus, waarin stond dat ik 5.000 euro zou moeten betalen per vastgestelde overtreding."

Intussen is er zelfs al een afspraak gepland bij de rechter, maandag 22 juni. Die zal moeten uitmaken of de uitbater in staat is om zijn terras te behouden of niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?