Sinds 1 januari 2021 is het hele Brusselse gewest een zone 30, behalve wanneer het specifiek anders vermeld staat
© PhotoNews | Sinds 1 januari 2021 is het hele Brusselse gewest een zone 30, behalve wanneer het specifiek anders vermeld staat.

Rijbewijs wegpiraat ingetrokken na bumperkleven met politievoertuig

© Belga
29/08/2022

De politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft zaterdagavond een wegpiraat uit het verkeer gehaald. De man haalde gevaarlijke manoeuvres uit en bracht daarbij zowel andere weggebruikers als zijn drie minderjarige passagiers in gevaar. Zijn rijbewijs werd voor een periode van 15 dagen ingetrokken en zijn auto werd in beslag genomen. Dat meldt de Brusselse politie maandag.

Iets voor middernacht zaterdagavond had de politie een oproep gekregen voor gevaarlijk rijgedrag, waarna een patrouille in een anoniem voertuig ter plaatse werd gestuurd. Het duurde niet lang voor de inspecteurs de wegpiraat vonden, want eenmaal ze aan het Heizelplateau kwamen, begon een Volkswagen Golf aan hun achterbumper te kleven om hen zo aan te sporen sneller te rijden dan de toegelaten 30 km/u.

De bestuurder had duidelijk niet in de gaten dat hij eigenlijk achter een politievoertuig reed en probeerde de inspecteurs meermaals in te halen, waarbij hij op de fietsstrook reed. Wat verderop voerde hij uiteindelijk zijn inhaalmanoeuvre uit en reed hij aan hoge snelheid voorbij. Daarbij remde hij niet af voor overstekende voetgangers, draaide hij met gierende banden aan een rotonde en kwam het bijna tot een aanrijding met een taxi.

De inspecteurs besloten om de wagen te onderscheppen. In de wagen zaten naast de bestuurder nog drie minderjarigen die geen gordel droegen. De bestuurder legde een negatieve ademtest af. Op beslissing van het parket werd zijn rijbewijs 15 dagen ingetrokken en zijn voertuig werd bestuurlijk in beslag genomen. Er werden tegen de bestuurder ook pv's opgemaakt voor zijn gevaarlijke rijgedrag en talloze verkeersovertredingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Laken, Justitie, rodeoracers, wegpiraten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie