Buurtbewoners Heizel starten autovrije zomerstraat tegen rodeorijders

© Wijkcomité Triangle
| Minister van Mobililteit Elke Van den Brandt (Ecolo-Groen) en schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Ecolo-Groen) knippen het lintje door.

‘Levendig Heizel’ is de naam van een project dat is opgezet door het wijkcomité Triangle van Laken, in samenwerking met de Stad Brussel en Heroes for Zero. De Dikkelindenlaan wordt tot 27 augustus gesloten voor autoverkeer, en in de plaats worden allerlei activiteiten georganiseerd. Het project moet zowel rodeorijders tegenhouden als buurtbewoners een gezellige tijd bezorgen.

De hele zomer lang zal in de Dikkelindelaan van alles te doen zijn. Denk aan badminton, tennis, hockey, dansen of rondleidingen door ‘Laken Onthuld’. "We hopen dat de straat in de toekomst ook zo geknipt kan blijven," zegt Koen Repriels van het buurtcomité aan BRUZZ. "De voorzieningen als Mini-Europa en de hondenclub blijven bereikbaar, maar er zou dan geen doorgaand verkeer meer zijn."

Het project maakt deel uit van ‘Staycation BXL’, subsidies van het Brussels Gewest bedoeld om vakantie in eigen stad aangenaam te maken. De zomerstraat volgt op zo’ n vier jaar actievoeren door het Buurtcomité Triangle. Hardrijders en wegpiraten zorgen er al jaren voor veel overlast en onveilige verkeerssituaties.

Nog tot 27 augustus maakt het autoverkeer in de straat plaats voor activiteiten. "Een straat is meer is dan alleen een plek waar auto’s doorheen rijden," zegt schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Ecolo-Groen) tegen de RTBF. "Het is ook een ‘leefruimte’ waar kinderen kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?