| Vrijdagnamiddag werd er ook een herdenkingstocht georganiseerd voor het slachtoffer.

Schietpartij Vorst: raadkamer laat één verdachte vrij, tweede blijft in de cel

HD
© BRUZZ
10/07/2020

Eén van de twee twintigers die onder aanhoudingsbevel waren geplaatst in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Vorst, is door de Brusselse raadkamer vrijgelaten. De tweede heeft zijn voorlopige hechtenis verlengd gezien met een maand. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag. Bij de schietpartij op het Orbanplein zaterdagnacht kwam een 23-jarige jongeman om het leven, terwijl twee andere mannen, 17 en 19 jaar oud, ernstig gewond raakten.

Volgens verschillende media maken de feiten deel uit van een territoriumstrijd tussen twee drugsbendes maar dat wordt tegengesproken door de familie van het overleden slachtoffer. Die man had weliswaar strafrechtelijke veroordelingen opgelopen voor drugsfeiten maar had volgens zijn familie de banden met het drugsmilieu verbroken. De drie slachtoffers waren ook ongewapend, zo zegt de familie en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Afgelopen woensdag werden twee twintigers onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze een rol zouden gespeeld hebben bij de schietpartij. Het gaat om twee jongemannen die geboren zijn in 1998. Eén van hen, Y.B., werd in verdenking gesteld voor moord en moordpoging als medeplichtige, en de tweede, B.H., voor mondelinge bedreigingen. Die laatste is nu door de Brusselse raadkamer vrijgelaten terwijl de voorlopige hechtenis van Y.B. met een maand werd verlengd. Het onderzoek naar de schutter loopt nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Justitie , schietincident , schietpartij Vorst

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni