Serieverkrachter die zich voordeed als Collecto-chauffeur krijgt 12 jaar cel

De man die verdacht werd van acht verkrachtingen en aanrandingen van jonge vrouwen in Brussel, is over de hele lijn schuldig bevonden. De serieverkrachter deed zich vaak voor als Collecto-chauffeur, waarna hij zijn slachtoffers onder bedreiging van een mes misbruikte in zijn wagen.

De 44-jarige Yassine B. is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 jaar cel voor een reeks verkrachtingen en aanrandingen van de eerbaarheid. Hij moet zich ook vijf jaar ter beschikking houden van de strafuitvoeringsrechtbank.

De man pikte zijn slachtoffers vaak op nabij de campussen van de ULB en VUB of aan het Flageyplein en maakte misbruik van het feit dat ze onder invloed van alcohol waren. De man, een oud-chauffeur van de MIVB, sloeg tussen juli 2016 en november 2019 meermaals toe.

De rechtbank oordeelde dat de man als een echt seksueel roofdier gehandeld heeft, altijd op dezelfde manier. Hij wordt beschouwd als een gevaar voor de samenleving. Zelf bekende Y.B. twee verkrachtingen en één aanranding. In november vorig jaar kon de man worden gevat, nadat een studente van de ULB ontvoerd en verkracht werd.

Volgens de studente, die haar verhaal deed op de Facebookpagina ULB Confessions, werd ze op een zaterdagnacht na een doop opgehaald door een bestuurder van een grijze Citroën die zich voordeed als een bestuurder van de taxidienst Collecto.

De rechtbank veroordeelde de serieverkrachter tot 12 jaar cel en een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van 5 jaar.

De slachtoffers vroegen via hun advocaten een schadevergoeding, net als de openbare vervoersmaatschappij MIVB. Die vindt dat haar reputatieschade heeft geleden, omdat de man een werknemer was.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?