Slachtoffer in elkaar geslagen in Sint-Joost, parket zoekt dader

© PhotoNews
Updated: 14-11-2018 - 11:48

Het Brussels gerecht is op zoek naar de dader van een geval van zware agressie, dat op 20 mei 2018 plaatsvond. Daarbij werd een man in elkaar geslagen, mogelijk omdat hij tijdens de ramadan een drankje nuttigde op straat. Het slachtoffer lag na de feiten lange tijd in coma.

Voorlopig kon nog geen verdachte opgepakt worden, reden waarom er een opsporingsbericht wordt verspreid. Het incident vond op zaterdag 20 mei 2018 omstreeks 20 uur plaats, op het kruispunt van de Bergopstraat en de Groenstraat in Sint-Joost-ten-Node.

Daar werd een 39-jarige man geslagen en zwaar toegetakeld door een andere persoon. De aanvaller zou boos geweest zijn omdat het slachtoffer tijdens de ramadan een drankje dronk op straat, is de hypothese van de speurders. Het slachtoffer lag lange tijd in coma.

"Of dat effectief het motief van de feiten is, zal nadien moeten blijken”, zegt Gillis Dejemeppe van het Brusselse parket. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. "Hij verkeert niet meer in levensgevaar en is bij bewustzijn, maar zal de gevolgen van de feiten meedragen voor de rest van zijn leven.”

De dader woont mogelijk in de buurt van de plek waar de feiten plaatsvonden. De speurders vragen aan iedereen die informatie heeft over deze feiten om zich te melden aan 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt daarbij verzekerd.

Correctie: dit artikel had eerst als titel: 'Man bekoopt drankje tijdens ramadan met coma, parket zoekt dader'. Het parket verduidelijkte later dat het om een hypothese en geen feit gaat, waarna de titel werd aangepast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?