De betogers barricadeerden de Joseph II-straat.

Slechts drie gerechtelijke arrestaties na rellen in Brussel

CV
© Chris Verhaeghe
22/11/2021

Na de rellen gisteren in Brussel zijn 45 personen opgepakt, dat meldt het Brusselse parket. In slechts drie gevallen ging het om een gerechtelijke arrestatie, de andere 42 mensen werden administratief opgepakt en daarna vrijgelaten.

“Twee van de drie verdachten die gerechtelijk waren opgepakt, werden nadien ter beschikking gesteld van het parket van Brussel”, zegt woordvoerster Willemien Baert. “Ze worden verdacht van gewapende weerspannigheid omdat ze met projectielen naar de politie zouden hebben gegooid. Een van hen werd inmiddels voorgeleid bij de onderzoeksrechter met het oog op een eventueel aanhoudingsmandaat. De onderzoeksrechter moet daarover nog een beslissing nemen. De tweede verdachte kreeg een rechtstreekse dagvaarding en zal zich op 2 december voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.”

De derde verdachte die gerechtelijk werd opgepakt, werd intussen al vrijgelaten. “Het gaat om iemand die verdacht wordt van het beschadigen van een voertuig en andere roerende en onroerende goederen. Hij zal op een later tijdstip worden ondervraagd”, aldus nog Baert.

Intussen loopt het onderzoek naar de rellen van gisteren verder. “De politie onderzoekt onder meer camerabeelden om andere verdachten te identificeren.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni