Speurders weten wie ging lopen met politiewapen tijdens rellen in Anderlecht

© Belga

De politie denkt te weten wie de man is die zaterdag bij rellen in Anderlecht met een dienstwapen van de politie ging lopen. Zijn huis werd doorzocht. “Maar zowel de verdachte als het wapen zijn nog spoorloos," klinkt het.

De diefstal gebeurde zaterdagmiddag, toen enkele tientallen jongeren verzamelden rond het metrostation Clémenceau en op het Raadsplein in Anderlecht. Ze wilden vergelding voor de dood van Adil, een 19-jarige man die afgelopen vrijdagnacht om het leven kwam door een botsing met een politiewagen tijdens een achtervolging.

De relschoppers vielen een politievoertuig aan en één man kon daarbij een dienstwapen van de politie grijpen. Hij zou dat uit het handschoenkastje genomen hebben. Een geladen wapen, en de dief zou er enkele schoten mee hebben gelost.

Sindsdien wordt er met man en macht gejaagd op de dader, en het verdwenen wapen.

'Niet aanwezig'

Op maandagavond doorzochten speurders het huis van een 18-jarige M.K. in Molenbeek. “Maar de man was niet aanwezig”, zo klinkt het. “Ook het gezochte wapen is niet gevonden.” Een tweede huiszoeking op dinsdag leverde opnieuw niets op. Zo schreef het Nieuwsblad gisteravond.

De familie van Adil heeft intussen advocaat Alexis Deswaef in de arm genomen. Die vroeg het parket van Brussel dit weekend om een onderzoeksrechter aan te stellen om 'in volledige onafhankelijkheid' het ongeval te onderzoeken. Het parket heeft ondertussen gehoor gegeven aan die oproep. Er is een onderzoeksrechter aangesteld, belast met een onderzoek naar 'onvrijwillige doodslag'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?