Steekpartij in metrostation Kruidtuin: slachtoffer in levensgevaar

© Twitter
Updated: 23-05-2020 - 14:27

Een 49-jarige man is in levensgevaar, nadat hij vrijdagavond om 21 uur met een mes werd aangevallen in het metrostation Kruidtuin. Van de dader is voorlopig geen spoor. Het parket van Brussel bevestigt zaterdag dat het een onderzoek heeft geopend wegens poging tot doodslag. Er circuleren beelden van het voorval op sociale media.

Op een video die de ronde doet op sociale media is te zien hoe een man een messteek uitdeelt aan een persoon die op de grond ligt en daarna wegwandelt. Om een nog onbekende reden kreeg het slachtoffer vrijdagavond meerdere klappen van de dader en werd hij met een mes in het been gestoken. De dader sloeg nadien op de vlucht.

Het labo van de federale gerechtelijke politie ging ter plaatse voor sporenonderzoek. "Er werd een onderzoek geopend wegens feiten van poging tot doodslag. Er zijn meerdere onderzoeksdaden lopende, onder andere de analyse van beelden, om de verdachte te kunnen identificeren en om de exacte omstandigheden van de feiten uit te klaren", zei Willemien Baert, woordvoerster van het Brusselse parket.

Het slachtoffer werd na de aanval zwaargewond afgevoerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?