Elektrische deelsteps van Lime in Brussel

| Steppers zijn in geen tijd een vertrouwd beeld geworden in het Brusselse straatbeeld (archiefbeeld)

Stepper opgepakt na botsing met collega op Elsensesteenweg

TD
© BRUZZ
21/06/2019
Updated: 21/06/2019 10.31u

Twee steppers zijn aan een hoge snelheid tegen elkaar gebotst op de Elsensesteenweg. Een van de twee steppers verkeerde even in levensgevaar. De andere persoon, die weigerde een alcoholtest af te leggen, is opgepakt.

Op donderdagavond werd de Elsensesteenweg in Elsene opgeschrikt door een ongeval. Op het kruispunt met de Koninklijke Prinsstraat botsten twee elektrische steps met elkaar. Dat schrijft de krant La Capitale.

Een van de steppers, een 20-jarige, verkeert volgens de krant in levensgevaar. De andere stepper, een man van 42, raakte lichtgewond. Hoe de twee steppers tegen elkaar zijn gebotst, blijft een raadsel. Een van de steppers zou de andere geen voorrang van rechts hebben gegeven.

De 42-jarige man is van zijn vrijheid beroofd, meldt het Brusselse parket. "Het zwaargewonde slachtoffer is buiten levensgevaar”, aldus de parketwoordvoerder. “Het gaat om een man van 20 jaar oud. De andere betrokkene, een 42-jarige man die lichtgewond raakte, weigerde een alcoholtest af te leggen en werd van zijn vrijheid beroofd. Er loopt een onderzoek om de precieze omstandigheden van de feiten te bepalen."

Veel ongevallen

Het parket heeft een onderzoek geopend naar de precieze omstandigheden van het ongeval. Het is niet het eerste ongeval met een step. In april kwam een man om het leven na een ongeval met een gelijkaardige elektrische step. Toen waren er geen andere partijen bij betrokken.

Het Sint-Jansziekenhuis krijgt dan weer twee gewonden per dag over de vloer. Meestal gaat het om gebruikers die alleen ten val kwamen. De kleine wieltjes in combinatie met de hoge maximumsnelheid maken de steps een pak gevaarlijker dan andere vervoersmiddelen.

Het Gewest start deze vrijdag dan weer met een sensibiliseringscampagne bij gebruikers van steps om hen op de risico's van steprijden attent te maken.

Donderdag bleek nog dat er nog eens 800 steps bijkomen in Brussel, van de aanbieder Hive. In juli lanceert Poppy op zijn beurt een vloot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Justitie, elektrische step, ongeval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni